Gyűjtés a vasvári kisfiúnak!

Gyűjtés a vasvári kisfiúnak!

buda

Szalai Buda 6 éves. Vidám, közlékeny, örökmozgó kisfiú. Örömök forrása, de aggodalmak tengere is egyben. Buda egy különös szívrendellenességgel született. Ezáltal állandó óvatosság szükséges. Nem sportolhat, nem végezhet olyan tevékenységet, ami fokozottabb szívműködést idéz elő. De figyelni kell a fertőzéses betegségekre is. Ha a közösségben vírus üti fel a fejét, Buda nem maradhat ott, meg kell előzni ugyanis a megbetegedést.

Felesége Eszter, gyermekei édesanyja takarít a helyi egészségházban. Nagyobbik gyermekük Panka, jelenleg hatodikos az általános iskolában. Inkább a gasztronómia érdekli, jelenleg építészmérnöknek készül. A család Vasváron él.

Hat év korkülönbséggel érkezett a család legifjabb tagja, Buda. A terhesség alatt nem voltak előjelek. Rendben, spontán módon jött a világra a gyermek Zalaegerszegen, de nem sokkal később egy kedvezőtlen fordulat következett. Súlyos szívfejlődési rendellenesség igazolódott, 4 napos korában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe került áthelyezésre az esetleges műtéti beavatkozás szükségességének vagy lehetőségének megítélésére. Az Ebstein anomália súlyos formája alakult ki, de szerencsére Buda életben akart maradni. A kezdeti súlyos állapothoz képest fokozatosan javult, 3 hetes korában hazamehetett.

Idővel biztosan műtét szükséges. Azt nem tudni, hogy mikor. Az orvosok szerint minél később, annál jobb lehet – figyelembe véve az tudomány folyamatos fejlődését. Ez egy komoly műtét lesz.  A családnak tehát folyamatos készenlétben kell lennie. Gergely és Eszter úgy szervezik a munkájukat, hogy egyikük készenlétben tudjon maradni – ha Budának segítségre lenne szüksége. Jelenleg negyedévente Zalaegerszegen, évente egyszer pedig a fővárosban szükséges a kontroll vizsgálat.

Ez az állandó készenlét nem csak anyagi értelemben jelent feladatot, hanem idegileg is terhet ró a családra. Mindemellett új kihívásként érkezik a közelgő iskola is.

A vasvári székhelyű MIELL Quality Kft. - Gergely munkáltatója - és annak kollektívája fontosnak érzi a segítséget, ezért több fronton is a család mellé állt. Május 11-én az NN Ultrabalaton futóversenyen 12 MIELL-es munkatárs indul, ezzel kívánják felhívni a figyelmet a jótékonysági akcióra! Aki szeretné, az alábbi bankszámlaszámon keresztül támogathatja a Szalai családot. Botfa Bálint, a MIELL Quality tulajdonos-ügyvezetője pedig felajánlotta, hogy az összegyűlt adomány összegét megduplázza!

Bankszámlaszám: OTP Bank 11773470-00790309 – Szalai Gergely 

Közlemény: MIELLfutunk adomány