Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

TERMELÉSI KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS A MIELL QUALITY KFT.-NÉL

 Európai Uniós forrás segítségével kapacitás bővítésére került sor a Miell Quality Kft. balogunyomi és vasvári telephelyén, a GINOP-1.2.1-16-2017-00878 azonosítószámú projekt keretében,  A Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati kiírására benyújtott, Termelési Kapacitásbővítő beruházás a Miell Qulity Kft.-nél című projekt 81,86 millió Forint támogatásban részesült.

A Miell Quality Korlátolt Felelősségű Társaságot 2011.03.10-én vették nyilvántartásba. A vállalkozás tulajdonosa Kálmán Róbert volt. A Kft.-t 2012-ben Botfa Bálint vette át, aki kiterjedt kapcsolati tőkével rendelkezett, így a vállalkozás üzemméretének növeléséhez, pénzügyi mutatóinak dinamikus emelkedéséhez és a minőségellenőrzési piacon való előrelépéséhez, mai pozíciójához megfelelő alapokat adott és teremtett.

A 100% magyar tulajdonban lévő vállalkozás ipari és minőségügyi tevékenységet végző társaság, ami professzionális szolgáltatásokat nyújt autógyárak, autóipari beszállítók, egyéb ipari szektorban lévő gyárak részére.

A vasvári székhellyel működő cég megalakulása óta folyamatosan részt vesz magyarországi autóipari beszállítók különböző irányú kiszolgálásában. A magas színvonal biztosítását segíti az ISO 9001:2009-es tanúsítással rendelkező minőségbiztosítási rendszer megléte mellett a folyamatosan bővülő humán erőforrás állomány is.

A tevékenység további fejlesztése érdekében az alábbi beruházás valósult meg a projekt keretében:

A kedvezményezett neve: MIELL Quality Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Termelési kapacitásbővítő beruházás a Polgár Kft.-nél

Megvalósítás helyszínei: 9771 Balogunyom, Ipari út 1., 9800 Vasvár, Köztársaság tér 13.

A beruházás megvalósításának ideje: 2018.11.12. – 2019.10.25.

Beruházás összköltsége: 181 901 250 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 81 855 562 Ft

Támogatás mértéke: 45%

Beruházás rövid bemutatása:

A projekt keretében 1 db vállalatirányítási rendszer bevezetése és 1 db Bystar fiber lézergép beszerzése valósult meg. A projekt előkészítését már 2016 évben megkezdte a vállalkozás: piaci igény felmérése alapján született meg a fejlesztési elképzelés. Megtörténtek a költségkalkulációk és megtérülési számítások elkészítése az árajánlatok megkérése. A vállalatirányítási rendszer moduljai a pénzügyi, gyártás, könyvelés, és egyéb adminisztratív feladatok központosított rendszerének elérését biztosítják. Mára már a vállalkozás üzemmérete miatt és a különféle tevékenységek koordinálása miatt elengedhetetlenné vált a rendszer adaptálása. A beszerzett lézergépnek köszönhetően termelési kapacitásbővítés valósult meg, az új gép már 8 órás műszakban is biztosítani tudja a termelés legalább 15 százalékos fokozását. Az automata gép szoftvere segítségével a gépkezelő által készített programozás alapján gyárt. A gép kiszámolja az alapanyag szükségletet, képes kommunikálni szoftvere segítségével a termelés előkészítés, irányítási rendszerrel, ezáltal biztosítja a korszerű termék előállítási képesség alapjait és annak fokozatos fejlődését.

 

További információ kérhető:

Botfa Bálint

kozpont@miellquality.hu

70/383-9691