Nagyító alatt a Munkaügy

Nagyító alatt a Munkaügy

MG-nagyito-alatt-a-munkaugy

Nagyító alatt a munkaügy

Gaál Ádám április 1-je óta vezeti cégcsoportunk munkaügyi csapatát, felelős a munkaügyi,- és bérszámfejtési folyamatokért, az erőforrások megfelelő allokációjáért és közvetlenül a cégcsoport HR Üzletág Vezetőjének, Kovács Orsolyának riportál. Kollégánkkal beszélgettünk az elmúlt időszak változásairól, az átszervezésről és a jövőt érintő tervekről.

Hogyan állt fel a munkaügyi csapat, pontosan mely területeket fedtek le és milyen folyamatokat alakítottál ki?

Jelenleg Horváth Dóra, Juni Veronika és Pál Éva alkotja a munkaügyi csapatot. Felelősek vagyunk a Miell cégcsoport teljes körű bérszámfejtési, TB ügyintézési és munkaügyi feladatainak elvégzéséért, a törvényileg megfelelő munkaügyi folyamatok kialakításáért, a területek munkaügyi támogatásáért. A Miell Jobline Kft. esetében az alapoktól kell/kellett kiépíteni a cafeteria rendszert, amely minden partnerünknél egyedi, ezzel az egyik legnagyobb kihívás elé állítva minket.

A jelenlegi helyzetben számos munkaügyi változást élünk meg, részleteznél néhányat, amik érintik Dolgozóinkat is?

A 2021-es év első 4 hónapját a COVID -19 járványügyi helyzet, illetve ennek a következményei határozták meg. Bizonyos szellemi munkakörökben a munkavállalók otthonról is el tudják látni feladataikat, sok esetben akár hatékonyabban is, mint az irodában. Véleményem szerint a cégcsoportnál is rugalmasan álltak a „home office” témaköréhez, a munkavállalók pedig ezt hosszútávon meghálálták és a hatékonyságukban negatív irányú változás nem következett be.

Idén debütált viber alapú „Miell Misi chatbotunk”, mely vállalati belső kommunikációs platform feladatokat lát el. Mesélnél róla hogyan működik és hogyan könnyíti meg a munkaügy és a Kollégák közötti gyors ügymenetet?

Minden új belépőt felviszünk a chatbot adatbázisába, amelynek segítségével a Viber alkalmazáson keresztül kommunikál a cégcsoport a dolgozóval. „Misi” elsősorban azért könnyíti meg mind a cégcsoport munkavállalóinak, mind a munkaügyi kollégáknak a dolgát, mert bármilyen munkaügyet érintő kérdés, kérés esetén közvetlen elérést biztosít munkaügyes kollégáimhoz.

A jövőre nézve milyen terveid vannak, számíthatunk fejlesztésre, változásra?

A 2021-es év nagy munkaügyi projektje a kiszervezett bérszámfejtés behozatala az eddigi szolgáltató partnertől és saját állományban történő elvégzése. Ez az idei év szeptemberére fog teljesen lezárulni.

 

Munkaügyes kollégáink elérhetőségei:

adam.gaal@mielljobline.hu

dora.horvath@miellquality.hu

veronika.juni@mielljobline.hu

eva.pal@mielljobline.hu