Miért kihívás minőségellenőrnek lenni?

Miért kihívás minőségellenőrnek lenni?

IMG_20180612_165458

A minőségellenőri munka nagy részét a vizuális ellenőrzés teszi ki - ahogyan azt “angol tudósok” megállapították. "A szem, a lélek tükre”, de ami számunkra ennél sokkal fontosabb, hogy az jelen esetben az ember saját kamerája, illetve munkaeszköze.

A legtöbb ember ismeri azt játékot amikor két majdnem azonos képen kell apró különbségeket megtalálni. Amikor nem vesszük észre az ilyen apróságokat, azt a jelenséget változásvakságnak hívják, és minden bizonnyal evolúciós okai vannak.

Nehézséget okozhat például az is, amikor több hibaképet kell vizsgálni egy személynek és amint detektál egy bizonyos hibatípust, onnantól kezdve tudat alatt azt az egyet fogja keresni. A többire pedig akaratlanul, de kevesebb figyelmet fordít. Ezt a pszichológiában előfeszítésnek nevezik. Ezen tényezők, amelyek negatívan befolyásolják a kognitív képességeket, a megfigyelőkészségünk folyamatos fejlesztésével, minimálisra csökkenthetők.

 

A MIELL Qualitynél, 2018 tavaszától erre a képzésre a Mezőlakon kialakított MIELL Akadémiaoktatóközpont biztosít helyet. Akik még nem rendelkeznek a minőségi munkavégzéshez szükséges autóipari ismeretekkel, itt három napos interaktív tréningen tesznek szert a szükséges képzettségre. Az évente szervezett ismétlődő oktatáson pedig minden minőségellenőr kötelezően részt vesz.

Sejber Martin, oktató

MIELL Akadémia