Miell Green – Összhangban a természettel!

Miell Green – Összhangban a természettel!

miellgreen-1200x628px

Miell Green – Összhangban a természettel!

Az újrahasznosított műanyagból készült kerítéslécek, kerítésoszlopokat gyártó, nemrégiben indult projektünk vezetőjét, Németh Bencét kérdeztük a Miell Green ágazat részleteiről.

 

Mi ösztönözte a Miell Green projekt létrejöttét?

Korábban az ipari hulladékfeldolgozás területén dolgoztam, akkor találkoztam először ötletes megoldásokkal az újrahasznosításra. Az általunk használt első eszköz is egy ott talált, rendkívül rossz állapotban lévő, használaton kívüli gép volt. Megláttam benne a lehetőséget és ezt újítottuk fel, alakítottuk át úgy, hogy képes legyen hulladék alapanyagokkal jó minőségű termékeket előállítani.

Milyen termékeket gyártotok, és miért különlegesek, egyediek?

Első körben kerítésoszlopokat kezdtünk el gyártani több színben és méretben, de tudunk léceket, vagy akár otthon összeszerelhető komposztládát is előállítani. Nagyobb megrendelés esetén van lehetőségünk teljesen egyedi formákra, méretekre és színezésre is, a jelenleg rendelkezésre álló technológiánk keretein belül maradva.

Időjárásálló és gondozásmentes termékeink tökéletes helyettesítő eszközei a betonnak, ami egyre drágább, illetve a fának, így rengeteg növény védhető meg a kivágástól. A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy végtermékeink az életciklusuk lejártával 100%-ban újrahasznosíthatóak, felhasználhatóak, darálást követően ismét alapanyagként szolgálhatnak.

Milyen alapanyagokkal dolgoztok?

Darált ipari selejt műanyagokkal, illetve PET újrahasznosítása során keletkező selejt (darált címke, kupak és flakon) anyagok adják az alapanyagot. Ezáltal sok, anyagában már nem újrahasznosítható, égetésre vagy hulladéklerakóra ítélt műanyagot tudunk hasznosan felhasználni.

Milyen előnyei vannak a Miell Green által gyártott oszlopoknak, léceknek?

Az imént említett környezetkímélő tulajdonságain túl a betonnal és fával szemben is sokkal könnyebben kezelhető, valamint fúrható, leüthető és vágható formákat készítünk. A jelenlegi építőipari árak hatására az áraink is versenyképesebbek az általánosan e célra használt helyettesítő termékekkel szemben.

Hol tudnak megtalálni az érdeklődök, hogyan tudnak rendelni?

A hamarosan induló miellgreen.hu weboldalunkon, vagy a megadott elérhetőségeink bármelyikén.

Milyen terveitek vannak a következő néhány évre?

Az értékesítést most kezdtük el, stratégiai partnerségekre törekszünk olyan megrendelőkkel, akik számára fontos, hogy akár a területük körbe határolásakor is olyan anyagot használjanak, amelyről tudják, hogy az teljes mértékben környezetbarát, újrahasznosítás során keletkezett és újra is hasznosítható. Ehhez nem csak ipari, de természetesen lakossági felhasználókat is várunk szeretettel.

Ezt követően szeretnénk technológiai fejlesztéseket és termékpaletta-bővítést eszközölni és kiterjedt ipari, zöld szolgáltatásokat is nyújtani majd a partnereinknek.

Kapcsolat:

Borsics Balázs

+36 70 702 1002

office@miellgreen.com

www.miellgreen.com