#MIELLfutunk – jön a rajt!

A közös tenni akarást jelképezi az az összefogás, amelynek eredményeként rajthoz áll 12 MIELL-es munkatárs az NN Ultrabalatonon a hétvégén. Jönnek a rövid bemutatkozások, a jótékonysági akcióról pedig itt olvashattok!

Pelyhe Szabolcs

A Miell Quality Kft-nél dolgozom, mint területi vezető. Egy nagyon jól összeszokott csapat tagja lehetek lassan 3 éve. Sajnos a sportot az elmúlt időszakban eléggé hanyagoltam, így kollégáim bíztatására belevágtam, hogy részt vegyek az UB-n. Nagy örömmel fogtam neki a felkészülésnek, mivel tudtam, hogy ezzel egy jótékony célt is szolgálunk. A felkészülést szinte a nulláról kellett kezdenem, de csapattársaim – és főként a családom – nagyban hozzájárult ahhoz, hogy teljesíteni tudjam a rám váró távot. Nagyon jó családi programnak bizonyult a közös kocogás. A távra való felkészülés nagy részét Győrben a lakóhelyemhez közel található Püspök erdőben végeztem.

 

Hegyi Attila 

3 éve dolgozom a Miell Quality minőségbiztosítási vezetőjeként. Napi munkám mellett is nagy hangsúlyt fektetek a sportra, mely már gyerekkorom óta fontos része az életemnek. Idén már harmadik alkalommal erősítem az Ultrabalatonra készülők táborát, mely remek lehetőség arra, hogy felhívjuk a figyelmet a mindennapi mozgás fontosságára. A távfutás nemcsak edzettebbé tesz, hanem számos egészségre gyakorolt pozitív hatása is bizonyított, továbbá abban is segít, hogy kitartóbbakká váljunk. Mindemellett a felkészülés és a verseny csapatépítő jelleggel is bír, ami még egységesebbé kovácsol bennünket. Külön öröm számomra, hogy egy nemes célt is sikerült társítani a megmozdulásunkhoz és a kampány keretében segíteni tudjuk Szalai Budát. Kérlek Benneteket támogassátok Ti is adományotokkal! Előre is köszönjük! Hajrá #MIELLfutunk!

 

Rásó Kornél 

A felkészülést 2018. december elején kezdtem, akkor még csak tartalékos csapattagként.  Nem telt el sok idő, néhány hét után kiderült, hogy bent vagyok a csapatban, mert valaki visszamondta. Nagy örömmel folytattam így már sokkal komolyabban a felkészülést. Akkoriban 5:40 – 5:35 körül futottam a kilométereimet. Célként az 5 perc/km átlag időt tűztem ki magamnak, de a heti három alkalom futásnak köszönhetően már ennél jobb időt tudok teljesíteni az edzéseken. Nem mellékesen a jótékonysági kampány is nagy motivációs erőt jelent. Tudva, hogy ezzel a gyűjtéssel egy kisfiú, Szalai Buda életét is megkönnyíthetjük. Április hónapban már több, mint 100km-t futottam, december óta pedig összesen 340km-t. Ennek nagy részét a vasvári Városerdőn egy 5 km hosszú körön futottam le, de volt benne városi és “futópályás körözés” is. Azt hiszem, kihoztam magamból a maximumot, amit az öt hónap alatt az erőm és a szabadidőm engedett, így már nagyon várom a május 11-i UB-n rám váró 20 km-t. Ha teheted, támogasd Te is a jótékonysági kampányunkat! Köszönjük!

 

Berta Gergely 

Felkészülésem során elsősorban Győr-Ménfőcsanakon és Győrújbaráton koptatom a futócipőt, hetente kétszer-háromszor. Szerencsére nem okozott problémát összeszedni a futócsapatot és amikor a kollégák megtudták a lehetőséget, még többen szerettek volna a csapatba kerülni. Számukra jó hírem van, mert jövőre is indulunk! A nevezésnek két fő célja volt: valamilyen motivációt adni a csapattagoknak a rendszeres mozgásra, hiszen a mindennapok során ez gyakran háttérbe szorul, valamint remek lehetőséget biztosított a jótékonykodásra is, ahol szintén fontos, hogy egy régóta a céghez tartozó kollégánkon tudunk segíteni.

 

Sejber Martin 

A versenyre való felkészülést február végén teljesen nulláról kezdtem el. Az eddig eltelt két hónap alatt megszerettem a futást, amellett még 5 kg-ot is sikerült leadnom. Nem gondoltam volna, hogy valaha is le fog kötni ez a sport, de tényleg élvezem azokat a perceket/órákat amikor csak arra kell koncentrálnom, hogy jól vegyem a levegőt, vagy hogy a sarkamat rakjam le elsőnek, amikor egyik lábamat a másik után rakosgatom. ?

 

Horváth Bence

Bence vagyok MIELLfutunk csapattag.

2012 óta dolgozom a Miell Quality-nél és azóta várom, hogy legyen még 12 hasonlóan sportos személy, akikkel részt tudok venni a versenyen.  6 éves korom óta készülök külön erre a versenyre, így merek vállalni 13 km-t a távból… két részletben. Ha a fejlődésem ugyanilyen ütemben halad, akkor 50 éves koromra vállalok egy félmaratont.

Futásaim Vasváron kezdődtek, ahol pont annyi domb van, mint Rómában. Gyorsan el is költöztem az Alföldre, ahol a felkészülésem sokkal egyenletesebb lett. A képeken amúgy látni, hogy az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.  A versenyen a saját métereimen kívül vállalom a frissítő italok szállítását és megfelelő hőfokon tartását. Kérlek szurkoljatok, hogy MIELL-fussunk a célig és ezzel segítsünk Budának!

 

Bezányi Jani 

Egy gyönyörű tó mellett szoktam edzeni. Az edzések sokszor a naplementébe nyúlnak át – csatolva a kép. Sokszor különböző vadállatok is figyelemmel kísérik az edzéseimet – találkoztam már mezei nyúllal, őzzel, fácánnal. Többnyire a szomszédos falu, Kolony-tavánál futok.  Két hete egy kiránduláson kificamodott a jobb bokám, de szépen javul és remélhetőleg a verseny idejére rendbe is jön.

 

Szeles Noémi

2011-ben kezdtem el a futást, de most már sajnos nem futok annyit amennyit régen. Hetente kb. kétszer megyek ki futni otthon Gímesen, ahol dimbes-dombos a terep. Legszívesebben az erdőben futok. A csapat egyedüli női tagja vagyok 😀

 

Arouche Ádám

2019 februárban kezdtem területi vezetőként dolgozni a Miell Quality Kft-nél. Február közepén bekerültem tartalékos futónak a MIELLfutunk csapatba, majd március elején kiderült, hogy nem tartalékos futó leszek, így kicsit komolyabban neki kell állnom a felkészülésnek. A rendszeres futást és komolyabb felkészülést márciusban kezdtem meg.

Éveken át küzdősportoltam, így a futás csak alkalmanként került előtérbe. Úgy gondolom, hogy a közös jótékonysági futás egy nagyon jó alkalom egy kisebb megmérettetésre és újrakezdésre, mivel felkészülésemet szinte a nulláról kezdtem. Heti rendszerességgel 5-6 km-es távokat futottam, többnyire Budapesten, de alkalmanként vidéken is volt lehetőségem készülni. Számomra nagyon pozitív és új, hogy ilyen mértékű összetartás van a Miell Quality-nél valamint, hogy ennyire össze tudunk fogni egy jó cél érdekében.

 

Czérna Balázs 

Két éve dolgozom a Miellnél, jelenleg területi vezetőként. 7 éve futok rendszeresen, többnyire Győrben és Mosonmagyaróváron, nyaranta a Balatonon is. Legjobban a csendes erdei, vagy vízparti utakat szeretem, mivel számomra a futás igazi nyugalom és kikapcsolódás. Heti 2-3 alkalommal, átlagosan 8-15 km-és távokat teljesítek.

Nem volt kérdés számomra, hogy a MIELLfutunk tagjaként segítsek a jótékonysági gyűjtésben. A futás alapvetően magányos sport, így extra motiváció számomra, ha csapatban és másokért futhatok.  Bízom benne, hogy elérjük célunkat és minél többen fogják támogatni Budát!

 

Gangel Marcell 

Negyedik éve vagyok a Miell csapat tagja, jelenleg interim menedzserként dolgozom. A sport gyerekkorom óta jelen van az életemben, a futással csak későn, 18 évesen kezdtem el foglalkozni a katonai főiskolán. Végül komolyan, versenyszerűen is futottam közép és hosszú távokon, több félmaratont, maratont teljesítettem. Az elmúlt években a kétlábon végzett sportot két kerékre váltottam, manapság leginkább kerékpározom, amit nagyon szeretek, évente 6-8.000 km-t töltök nyeregben.

Nagyon örülök neki, hogy a #miellfutunk kezdeményezésben benne lehetek, és ezáltal hozzájárulhatok ahhoz, hogy a csapatunk fizikailag aktív legyen. Olyan barátaim, kollégáim kezdtek el sportolni a projekt miatt, akiknek korábban nem volt az életük része a mozgás és most sikerült nekik egy kezdő löketet adni, amit látszólag ők is nagyon jól élnek meg (remélem így is marad :)).

A legfontosabb azonban, hogy óriási megtiszteltetés, hogy azzal a munkával, amit belerakunk a felkészülésbe és a versenybe, egy kollégánkat segíthetjük.

A futás felkészülésem kalandosra sikerült: év elején volt szerencsém még a terrortámadásoktól mentes időszakban Sri Lankán tölteni 3 hetet, ahol közel 100 km-t futottam alapozás céllal. Azóta Vasváron és Budapesten végeztem a futó edzéseket, valamint rengeteget kerékpároztam az ország minden pontján.

Az Ultrabalatonon 22,5 km-t fogok futni 2 részletben, illetve valószínűleg többek mellett fogok haladni kerékpáron a csodás balatoni tájakat fürkészve – és persze a csapattagokat kísérve. ? Hajrá Miell!

 

Tomanóczy Márton 

Amikor feldobták a srácok, hogy csatlakozzak a csapatba egy percet nem gondolkodtam, hogy belevágjak. Mivel egész életemben sportoltam, a felkészüléstől nem tartottam – habár a foci és a hosszútávú futás nem ugyanazokat az izmokat mozgatják meg, ezt éreztem is a felkészülés elején. Bár mindannyiunknak lesz egy egyéni célja az NN Ultrabalatonra, annak kifejezetten örülök, hogy a nagy közös célunkkal a szülővárosom egyik lakóján tudunk segíteni.

Egy jó tanács: ne fussatok este az erdőben vadászidény alatt, elég para tud lenni… :D”

 

A verseny napjáig (2019. május 11.) még bárki csatlakozhat jótékonysági akciónkhoz. Részletek itt!

A vasvári székhelyű MIELL Quality Kft. – Gergely munkáltatója – és annak kollektívája fontosnak érzi a segítséget, ezért több fronton is Buda családja mellé állt. Május 11-én az NN Ultrabalaton futóversenyen 12 MIELL-es munkatárs indul, ezzel kívánják felhívni a figyelmet a jótékonysági akcióra! Aki szeretné, az alábbi bankszámlaszámon keresztül támogathatja a Szalai családot. Botfa Bálint, a MIELL Quality tulajdonos-ügyvezetője pedig felajánlotta, hogy az összegyűlt adomány összegét megduplázza!

Bankszámlaszám: OTP Bank 11773470-00790309 – Szalai Gergely

Közlemény: MIELLfutunk adomány