#MIELLfutunk

#MIELLfutunk

UB2019_web_01_

A hétvégén nem éppen kedvező időjárási előrejelzések közepette, megindult az óriás maraton. A több mint 200 km-es balatoni egykörös igencsak motiválta a MIELL munkatársait. Tizenketten a futás szerelmesei közül csapatban, egy kolléga pedig egyéniben döntött úgy, nekivágnak!  Berta Gergő beszámolója.

 

Szombat reggel 7:45-kor rajtolt el a MIELLfutunk csapata a XIII. NN Ultrabalatonon Balatonfüredről.

A csapattagok nagyobb része pénteken a Balaton parton éjszakázott, hogy szombat reggel ne kelljen túl korán ébredni. Több csapattag is kisebb-nagyobb betegséggel és sérülésekkel küzdött: bokasérülések, derékfájás, térdfájás, megfázás. Ennek ellenére mindenki vállalta az előzetesen egyeztetett szakaszok teljesítését!

A versenyközpont körüli erős forgalom miatt 7-kor volt a találkozó, ahonnan egy pár perces sétával elérhető volt a rajthely. A csapatok szombaton hajnali 4-től egészen délután 18-ig folyamatosan startoltak, a 7:45-ös időpontunk ebből a szempontból egész élhetőnek mondható. A társaság mozgatását két kisbusszal és egy személyautóval végeztük, melyek felváltva szállították a következő versenyzőket a váltópontokra, útközben pedig az épp aktuálist embert buzdították. Ezen kívül két támogató személyautó jött szurkolni.

A rajt után egy 20 méteres szakaszon a teljes csapat együtt haladt, majd megkezdődött az igazi verseny, amely során minden szakasznak megvoltak a nehézségei. Alapvetően mindenki kétszer futott, de az első kör utolsó futója például 17 óra körül indult.

Az első futóknak a Pécselyi-medence dombjait kellett "megmászni", ahol a szintkülönbségek gondoskodtak róla, hogy mindig magas tartományban legyen a pulzusszám. Ezután a Káli-medence felé vettük az irányt, majd a Badacsony környékén tértünk rá a kerékpárútra, ahol a verseny további útvonala folytatódott. Ekkor már a napsütéses időben folyamatosan emelkedő hőmérséklet tette próbára a futókat.

A déli parton már a második etapok kezdődtek, és a futás mellett a sok utazás, is fárasztotta a versenyzőket. Délután már körvonalazódott a következő meglepetés: éjszaka vihar keletkezett a Balaton környékén, minket Balatonkenese környékén ért el és hol enyhébb, hol intenzívebb esőben kellett a hátralevő távot teljesíteni.

A célba végül hajnali 3:18-kor futottunk be ugyanoda, ahonnan 19,5 órával korábban elindultunk. Előzetes terveink alapján 21 óra alatt akartuk teljesíteni a kört, viszont sikerült ezen másfél órát javítani. Ehhez az kellett, hogy a sérülések, betegségek, meleg, fáradtság és eső ellenére mindenki extrát teljesített és sokkal jobb tempóban tudtunk haladni, mint amire előzetesen számítottunk.

Végül kategóriában (10-13 fős céges csapat) a 61. helyezést értük el a 688 csapat közül, míg abszolútban a 155. helyen végeztünk az 1501 egyéni és csapatos indulóból.

A verseny külön érdekessége csapatunk szempontjából, hogy Gangel Marcell amelett hogy futott 22,5 km-t, pihenésképpen ott tekert mindenki mellett a vihar megérkeztéig, így a futott kilométerek mellé még odatett kb. 160-at kerékpárral is. Támogatása nagyon segített mindenkinek!

Mindeközben Cseke Norbert tapasztalt ultramaratonista egyedül vágott neki a távnak. Szelte a kilométereket egészen a századikig, amikoris minden előjel nélkül beszúrt a bal bokája és a fájdalom sajnos fennmaradt. Tovább nehezítette a helyzetet az éjszakai, órákig tartó vihar és a mintegy 70 km/h-s szembeszél. Norbi 148,1 km után hozta meg a döntést, hogy a sérülés miatt feladja a versenyt és emiatt a hétvégi tihanyi félmaratonon sem tud részt venni. Feladásról azonban szó sincs, visszatér a sportoló, méghozzá egyéniben - írja fb oldalán.

A csapat "láthatatlan" tagjai pedig sofőreink Tóth Tamás és Gáspár Tamás a buszokkal és László Norbert személyautóval, akik szállítottak minket pontról-pontra mindent figyelembe véve több mint 20 órán keresztül futók között, autók között, szűk helyeken, esőben, sötétben. Rajtuk kívül szurkolóink is nagyban hozzájárultak a kiváló eredmény eléréséhez. Nekik is külön köszönjük az egész csapat nevében, hogy követtek minket: Kovács Zsolt és felesége Kovács Ildikó, Pelyhe Ramóna, Domonkos Ildikó, Moncsek Anita. Többen jelezték, hogy ha van lehetőség, jövőre is számíthatunk rájuk, mint csapattag.

Külön köszönet Bedecs Bettinának a marketing csapat legfiatalabb tagjának, aki nem kis erőfeszítések árán tartotta össze a szálakat, szervezte a részvételt már az első tollvonástól. (szerk) 

A hétvégi NN Ultrabalatonon való részvétel nem utolsó sorban egy jótékonysági akciót is alkotott. A csapat ezzel hívta fel a figyelmet egy vasvári MIELL Quality-s munkatárs családjára, ahol a 6 éves Szalai Buda szívbetegsége nehezíti meg a mindennapokat. Az adakozások során összegyűlt összeget Botfa Bálint, a cég tulajdonos-ügyvezetője megduplázza!

A #MIELLfutunk csapat:

Arouche Ádám
Berta Gergely
Bezányi Jani
Czérna Balázs
Gangel Marcell
Hegyi Attila
Horváth Bence
Pelyhe Szabolcs
Rásó Kornél
Sejber Martin
Szeles Noémi
Tomanóczy Márton

A csapat km átlaga 5 p 18 mp. További számok, szakaszeredmények itt!


GINOP-1.2.1-16-2017-00878