Harcosok, Európa-bajnokok lehetnek

Harcosok, Európa-bajnokok lehetnek

santorini-csapat-2
 

Május elején Görögországban lépnek ringbe, illetve szőnyegre Horváth Győző tanítványai. Persze a többszörös világbajnok sem hiányozhat a kontinensviadalról…

Európa-bajnokságra készülnek Horváth Győzőék. A Santoriniben rendezendő viadalon erős mezőnyben kell bizonyítani a szombathelyieknek, hogy jó úton járnak.

A szombathelyi önkormányzat jóvoltából továbbra is a Haladás VSE ökölvívó termében tréningezhet kis csapatunk. Köszönjük a lehetőséget, akárcsak Mélykúti Árpádnak és a szombathelyi jiu jitsu edzőnek, Fábián Balázsnak, hogy az elmúlt héten nagyon sokat segítettek az edzéseinken. Nekem elég nehéz edzőpartnert találni, így különösen fontos volt, hogy jókat tudtam vele, velük mozogni.

A kapcsolat megmarad, Nikinek a földharcban, a ketrecharcban segítettek sokat, nekem pedig a sandában. Az Európa-bajnokságig csak 3 hét van hátra, a felkészülés célegyenesébe érkeztünk, így már megkezdjük a pörgetéseket, a gyorsításokat, aztán csak az lesz a fontos, hogy mindenki legyen egészséges. A hátralévő edzéseken már nem lesz küzdelem, csak 1 perces és fél perces zsákolásokat alkalmazunk, illetve ütő- és rúgó edzéseket tartunk.

A kondink rendelkezésre áll – nyilatkozta honlapunknak a kétszeres világbajnok Horváth Győző, akitől azt is megtudtuk, hogy az EB mezőnye a tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan minőségi lesz.

A lengyelek tarolni akarnak a kontinensviadalon, a csapat Győző mellett legismertebb tagja, Horváth Niki azzal a lánnyal is megküzdhet, akivel a tervek szerint majd címmeccset játszik júniusban Lengyelországban. Niki egyébként felépült akut téli betegségéből, így most már egészséges és nyomja rendesen az edzéseket.

A csapathoz nemrégen csatlakozott a karate sportból jól ismert Gál Róbert és lánya.

Gál Enikő a tervek szerint a formagyakorlat (Kata) mellett semi-contact, light-contact és kick-light versenyszámokban is megmutathatja tehetségét.

Horváth Győző felesége, Hajni light contactban és kick-lightban mutatkozik be, neki ez lesz az első versenye.

A nehézsúlyú hölgyek között indul majd és a sorsolás szeszélye folytán az is előfordulhat, hogy edzőpartnerével, Gál Enikővel kell majd megküzdenie.

A Haladás VSE ökölvívó szakosztályában, Szalai Sándor kezei alatt pallérozódó Kolompár Kitti is Győzőékkel készült.

Neki nagyon jó lába van, kiválóan alkalmas lenne akár dobogós helyezés eléréséhez is, de sajnos a finanszírozási nehézségek miatt egyelőre nem tagja a kiutazó csapatnak.

Horváth Győző sanda, light-contack és kick-light kategóriákban indul, de – mint honlapunknak elárulta – nem Ő akar a figyelem középpontjában lenni, hanem azt szeretné, ha lenne ideje a tanítványokkal foglalkozni, így az is előfordulhat, hogy majd nem áll ki egy-egy meccsre, ha azonos időben Niki, Hajni vagy Encsi küzd a szorítókban.

A szombathelyi harcosok egyik fele már április 29-én kiutazik Görögországba, a csapat másik része pedig április 30-án repül Santorinibe. Az első napon mérlegelés, a másodikon pedig sorsolás lesz a program, aztán indul a nagyüzem.

Horváth Győzőék a verseny után, május 6-án érkeznek haza – remélhetőleg több fényes éremmel megpakolva.

Forrás: www.frisss.hu