Lemezmegmunkálás mérnöki pontossággal

Lemezmegmunkálás mérnöki pontossággal

miell_metal_hajlito

A MIELL Quality lemezmegmunkálási divízió 2016-ban kezdte el tevékenységét a Vas megyei Balogunyomban. Kezdetben egy TRUMPF L4050 típusú, 5 kW teljesítménnyel rendelkező 2x4 méter asztalú lézervágógéppel, valamint egy 4 méteres szerzámú, 200 tonna nyomóerejű hajlítógéppel. Náray Tibor projektvezető irányításával, köszönhetően a folyamatosan érkező megrendeléseknek az egység fejlődésnek indulhatott. Nem sokkal később érkezett egy újabb 46 tonnás hajlítógép, kisebb alkatrészek formálására. Jelenleg egy új fiber lézervágógép közbeszerzése a cél kapacitásbővítéshez.

Az irány a komplett szolgáltatásnyújtás; ebbe beletartozik a vágáson túlmenően a hajlítás és az összeállítás is. Létrejött a lakatosüzem, majd a további igények alapján a felületek kezelésére porfestő és szemcseszóró eszközök beszerzése következett - utóbbi a Széchenyi 2020 program segítségével több mint 30 millió forintos beruházás 2018-ban. A magas színvonalú kiszolgálás érdekében egy újabb - immáron harmadik - vágógépet is rendelt a balogunyomi telep, amelyet szeretnének legkésőbb 2019 év elején üzembe helyezni.

Induláskor egy csarnok egy harmadát is alig tudta betölteni a tevékenység, mára az egész csarnokban folyik a munka közel 500 m2 termelő- és raktárterületen három műszakos munkarendben. A team jelenleg 13 főből áll.

A megrendelők mára leginkább ajánlás alapján érkeznek és sokan visszatérő bérmunka megbízókká válnak. Többféle szektort is kiszolgálnak a MIELL lézer üzemében: a gépipartól az építőiparon át az elektronikai iparágig számos területen válallnak el, a legkülönfélébb lemezmegmunkálási feladatokat. Kis darabszámok és nagy sorozatok ugyancsak előfordulnak. A gépek dolgoznak például dizájn-termékeken is; kerítés- vagy térelválasztó elemek is készülnek az alapanyagokból, amelyekből 20-25 millió Ft-nyi áll raktárkészleten - rozsdamentes acél, illetve alumínium -, ennek is köszönhető a gyors reagálás.

A munkához mára mérnöki háttér is rendelkezésre áll, így az acélszerkezetek tervezése, fejlesztése, illetve a statikai számítás is egy kézből megoldott.

Cél, hogy a részleg saját, portfóliót hozzon létre értékesítésre. Rendelkeznek tervezői kapacitással is, így a legkülönbözőbb komplex fogyasztói termékek is létrehozhatóak egy darabtól több ezerig!

 

Náray Tibor számára sem a fémekkel való munka, sem a minőség iránti elkötelezettség nem idegen. Műszaki beállítottságú, három gyermekes családapa, aki óriási odaadással végzi munkáját a MIELL kötelékében már 5 éve. Gyors gondolkodásával, frappáns megoldási javaslataival és emberközpontú habitusával gyorsan a megrendelők és munkatársai elismerését vívja ki.


GINOP-1.2.1-16-2017-00878