Oktatás a minőségre, házon belül!

Oktatás a minőségre, házon belül!

Oktatóközpontot hozott létre a MIELL Quality annak érdekében, hogy belépő munkatársait a lehető legjobban képezze. Sejber Martinnal, az oktatóközpont vezetőjével beszélgetünk.

A MIELL Akadémia idén márciusban indult a cégcsoport mezőlaki telephelyén. A projekt fő célkitűzése hogy azon munkatárs-jelöltek számára, akiket a HR-csoport kiválaszt, egy jó alapot adjon a munkakezdéshez. A MIELL Quality ugyanis rendkívül elkötelezett a minőségben - ennek pedig meghatározó szereplője a jól képzett munkatárs!

A tréningek elsősorban a autóipari minőségügyi területekre szerveződnek. Itt a sori támogatásra, egyszerűbb minőségellenőrzési eljárásra, illetve a tűzfal-ellenőrzésre gondolunk.

A folyamat a következő: a HR csoport az első interjú során kiválasztja a képzésre küldendő jelölteket. A mezőlaki telephelyen 4-8 fős csoportokban indul a képzés, mely 2-3 napot vesz igénybe. A foglalkozások egy általános cégbemutatóval kezdődnek, ahol a fókusz a MIELL cégcsoport tevékenységeire, illetve a minőségügyi szolgáltatások bemutatására irányul.

A tréning résztvevői bevezetést kapnak a minőségbiztosítási folyamatba, munka- és tűzvédelmi oktatáson vesznek részt, illetve szert tesznek a dokumentum kezeléssel kapcsolatos ismeretekre.

Az elméletet megfelelő gyakorlati feladatok is alátámasztják. Így irányul rá a figyelem a résztvevők készségeire; szövegértési feladatok dokumentum kitöltés által, illetve kis alkatrészek manuális ellenőrzése egyszeri munkautasításal - ezáltal a hibás elemek kiszűrése, emelett a megfigyelő képesség, a figyelem összpontosításának tesztelése is megtörténik.

Az oktatás során kirajzolódó jellemzés adja a továbblépési lehetőséget a munkavégzés irányába a MIELL csapatában. A folyamat a HR-csoport részéről a kapacitás tervezővel fejeződik be, amikor is megtörténik a munkatársak megfelelő területre irányítása.

A mezőlaki helyszín kiválasztásával egy eddig kihasználatlan épület kapott funkciót. A távolabbról érkezők így szálláslehetőséget is kapnak komfortos körülmények között. A tréningeken pedig  nem csak az újonnan belépő, hanem a meglévő munkatársak is részt tudnak venni. A kapacitás pedig még idén bővülhet.