Ismétlésért kiált az I. PresiDance Kupa!

Első alkalommal rendeztek PresiDance Kupát Szentgotthárdon. Az Országos Tánciskolás Versenynek a Széchenyi István Általános Iskola adott otthont június 15-én. Az egész Dunántúlról érkeztek, valamint a fővárosból és Ausztriából is. A 160 fellépő versenyző mellett mintegy 350 fő volt kíváncsi a produkciókra. 

Páros kategóriában mindkét klasszikus tánccsoport (latin, standard) látható volt a parketten. A közönség részese lehetett még szóló és duó versenynek, valamint kűr- és formációs számokban is megmérettették magukat a táncosok. Az egész napos szemlét követő eredményhirdetésen számos elismerést adtak át, azonban a sportszerűség okán név szerint nem emelnek ki senkit – tudtuk meg Szatmári Orsolya szervezőtől. Az egyesület közösségi oldalán további részletek is megtalálhatóak. 

Az esemény főtámogatójaként szerepelt a MIELL Group, az OTP Bank és Szentgotthárd Város Önkormányzata mellett. A MIELL cégcsoport fontos célkitűzése a fiatal sport tehetségek segítése egyéni vagy csoportos formában. Ennek egyik megnyilvánulása volt ez a részvétel is. 

A rendezvény olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy már elkezdik a jövő évi Kupa szervezését. 

A táncsport Szentgotthárd és környéki szerelmesei egész tanévben, órarend szerint látogathatják a az egyesület műhelyét, hobbisták és versenyre készülők egyaránt. Utóbbira egyébként általában kéthetente lehetőség nyílik szeptembertől, sőt fellépések is vannak.  

Az egyesület edzői Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya az idei évtől Professzionista divízióban versenyeznek: három részvétel után vezetik a magyar profi ranglistát. 

A szezont a PresiDance Táncsport Egyesület egyébként egy hangulatos Évzáró Díjátadó Gálával búcsúztatta a hónap végén a szentgotthárdi színházban. Itt díjazták azokat a táncosokat, akik végig táncolták az évadot. Mindemellett a különböző korcsoportok, csoportok különdíjban is részesültek. 

 

Kép: Szatmári Mihály