Ismételt kapacitásbővítés a MIELL Metalnál

Nemrég sikertelenül zárult a közbeszerzési eljárás, mely egy új FIBER lemezmegmunkáló gép vásárlására irányult, ezért hamarosan új kiírás jelenik meg egy olyan eszközre, ami zártszelvények és csövek vágására is alkalmas lehet.

Most azonban egy CO lézervágógéppel bővült a MIELL Metal balogunyomi telephelyének gépparkja, saját erős vásárlásban. A korábbi TRUMPF 5 kW-os mellé állt munkába az újonnan kicsomagolt eszköz, amely 4 kW-os teljesítményű, 3.000 x 1.500 mm-es táblát befogadni képes asztallal rendelkezik és 25 mm-es vastagságig vág acélt, 15 mm-ig rozsdamentes lemezt, valamint alumíniumot.

A magas minőségű, svájci gyártású berendezést februárban helyezték üzembe. Általa jelentősen, csaknem kétszeresére növekedett a vágási kapacitás, figyelembe véve a szakképzett gépkezelők számának növekedést is.

A gépeknek nem igazán van lehetőségük pihenni, több más mellett hamarosan vonórúd gyártás is kezdődik abban a műhelyben, amely nemsokára üzem minősítéssel is rendelkezik, így az autóipar elvárásainak megfelelő hegesztések megmunkálására is alkalom nyílik. Új hegesztőgépek vásárlása, hegesztőműhely kialakítása, valamint a megfelelő munkaerő hozzárendelése szerepel a feladatlistán. Mindezzel kapcsolatban Náray Tibor divízió-vezető büszkén mondja el, hogy teljesen versenyképesek a munkakörülmények és a bérezés – ezt bizonyítja a dolgozók számának progresszív növekedése.

A MIELL fémes ágazata tehát kanyarodik az autóipari termékek előállítása felé és jó úton halad az ehhez szükséges minősítések megszerzése irányába. Meghatározó ügyfelei száma növekszik, a kialakuló hosszútávú kapcsolatok pedig igazolják a beruházások létjogosultságát.