Hogyan érheted el a céljaidat?

Hogyan érheted el a céljaidat?

MQ26-blog

Egy jól átgondolt terv és a végcél között már csak a megfelelő kivitelezés áll. Persze könnyű mindezt mondani, illetve leírni. Ezért próbálunk segíteni abban, hogy mire figyelj, miközben céljaidért dolgozol.

Kezdjük talán azzal, hogy ne mindig csak a végcél lebegjen a szemed előtt, aktív figyelemmel kísérd a folyamat minden lépését. Erre azért is szükség van, mert bizony előfordul, hogy változnak a körülmények vagy a prioritások, így muszáj a tervnek és a kivitelezésnek is ezekhez a változásokhoz igazodnia.

Ezért fontos, hogy legyen benned és a tervedben is rugalmasság. Egyáltalán nem kudarc, ha végül nem a kezdeti cél valósul meg. Küzdeni ettől függetlenül igenis kell, inkább annak a megtalálása fontos, meddig érdemes ragaszkodni valamihez, s mikortól érdemes inkább változtatni.

Következő tippünk kissé közhelyesnek tűnhet, de ettől függetlenül igaz. Apró lépésenként haladj, mindig csak egy kicsi többet vagy máshogy, mint az előző nap. A magánéletre éppúgy igaz ez, mint a munkára. Ráadásul, ha nem élvezed, amit csinálsz, akkor megette a fene az egészet. Fontos, hogy lásd a folyamat szépségeit, vedd észre, ha valami jó dolog történt benned vagy körülötted a változás hatására. Még ha nem is a végcélod érted el, akkor ünnepeld meg, ha valamit sikerült elérned. Ezzel jutalmazod magad azért, mert jó úton haladsz.

Fontos tudni, hogy egy új szokás beépüléséhez legalább 30 nap szükséges. Ezért sem szabad feladni az első nehézség után, teljesen természetes, hogy nem megy minden azonnal. A tartós változáshoz idő kell és kitartás.