Futás, de ősszel-télen miben?

Futás, de ősszel-télen miben?

futas-osszel

Sziasztok!

Manapság már nem igazán tudunk az évszaknak megfelelően öltözni a futáshoz. A szélsőséges időjárási helyzetek arra kényszerítenek bennünket, hogy a több órás futásra az öltözékünkkel is a  lehető legjobban felkészüljünk.

 

Mint minden más sportnál, a futásnál is nagyon fontos, hogy védjük izmainkat, ízületeinket. Egyrészről ezt megtehetjük a jól megválasztott sportruházattal, másrészt az alapos és megfelelő bemelegítéssel. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az időjárást figyelembe véve, de kényelmes öltözéket válasszunk.

Továbbá az is nagyon fontos, hogy a mozgás során pillanatok alatt átmelegszünk, ezért ne essünk abba a hibába, hogy túlöltözünk. Télen a vékony pulóver fölé akár elég egy mellény. Meleg időben viszont csak minimális öltözéket viseljünk: egy trikót és egy rövidnadrágot.

Végezetül a leghasznosabb öltözködési tanácsom, hogy ismerjétek ki az időjárást, hiszen minden szélsőségéhez fel tudtok öltözni. Élvezzétek a természet nyújtotta lehetőségeket és fussatok minél többet a szabadban!

Ha kérdésed van, keress bátran és kövesd heti tippjeimet!

 

Cseke Norbert

ultramaratonista

 


GINOP-1.2.1-16-2017-00878