Zajlik az élet a MIELL Metálnál!

Zajlik az élet a MIELL Metálnál!

MM_2019_04_04

Hosszútávú megrendelést kapott a MIELL Metal, a csoport fémmegmunkálási divíziója. A közeli BPW-Hungária Kft. futóműgyár részére agrárvonórudakat fognak előállítani. 4 új hegesztő és egy lakatos - ezzel a kapacitással futnak neki az új projektnek. Hosszútávú szerződést kötöttek, amelyben az alkatrészek egy részét a megrendelő biztosítja. Elvitathatatlan előny a mindössze néhány km-es fizikai közelség is.

Náray Tibor divízióvezető elmondta: meglepő volt számára, hogy viszonylag gyorsan sikerült munkaerőt találni a megrendelés teljesítéséhez meghirdetett hegesztő pozícióba. Ez jó előjel azért is, mert a tervek szerint további bővítés lesz majd szükséges, ahogy felfut a termelési igény - figyelembe véve, hogy a versenytársnál ugyanezt a feladatot most jóval többen végzik el.

Jelenleg az üzemben a BPW részére 140 db gyártósori kalodát készítenek a tengelycsonkok tárolására, ezek tervezése is a MIELL Metalnál történt.

 

A LuK  Savaria Kft. beszállítói auditján 76%-os, jónak tekinthető  eredményt ért el a vállalkozás az autóipari szabvány szerinti megfelelőség teljesítésével. Az újabb ajánlati kör után bizakodva várja a balogunyomi csapat, hogy elkezdődjön az autóipari termékek - kuplung szerkezetbe beépülő alkatrészek - lézervágása.

Érkezik a Multi Partner Solution, amely a MIELL Group legújabb tagja. Ez a cég több más mellett egyedi célgépek gyártásával, robotikával foglalkozik. Az MPS hamarosan a MIELL Metal mellé költözik. Forgácsoló gépeivel helyben rendelkezésre áll, így tovább bővül a házon belül elvégezhető funkció. Egymás kapacitásait felhasználva növelhető még a hatékonyság.

Az MPS érkezése a helykapacitás újragondolását teszi szükségessé. Gépei a jelenleg alapanyag tárolásra használt területre települnek, így esedékes egy hidegraktár létrehozása. A csarnok oldalához ezért egy féltetős raktár épül, azonban amíg ez elkészül - ez legkevesebb fél év -, egy kb. 250 m2-es ideiglenes sátorba tárolják át az alapanyagokat.

 

A meglévő csarnok mögé ezzel párhuzamosan épül egy kb. 1.500 m2-es új csarnok is. Így megduplázódik a gyártási terület. Ide mindenképpen átkerül az agrárvonórúd gyártás, illetve az MPS-nek is további területre lesz szüksége. A régi placcon pedig a klasszikus lézervágás, élhajlítás, szemcseszórás marad.

Jelentős bővítésre szorul a szociális létesítmény, hogy a folyamatos növekedéshez az ideális körülmények biztosíthatóak legyenek.  Ideiglenesen megoldást jelent erre a konténerpark kiterjesztése, de a későbbiekben az irodai, tárgyalói, illetve közösségi funkciók az új épületrészbe vonulnának be, könnyűszerkezetes megoldással.

A növekedés tehát töretlen Balogunyomban. Továbbra is beigazolódik, hogy hiánypótló és jó döntés volt néhány éve a MIELL Metal életre hívása.


GINOP-1.2.1-16-2017-00878