Ami jár… Az első házasok kedvezménye

A MIELL Group sok területen segít. Fontosnak tartja a többi közt a munkavállalók jogainak érvényesülését. Ennek érdekében indítja útra tájékoztató sorozatát. Ami jár, az jár! címmel folyamatosan jelentkezünk a munkavállalók színes lehetőségeit bemutató rövid írásokkal.

 

Az első házasok kedvezményének érvényesítésére a házaspár akkor jogosult, – akár belföldön, akár külföldön kötöttek házasságot 2014. december 31-ét követően – ha legalább egyiküknek ez az első házassága. Ez azt jelenti, hogy a házaspár azon tagja is jogosult a kedvezményre, akinek nem ez az első házassága.

A házasság igazolásához szükséges lesz a házassági anyakönyvi kivonat másolatának bemutatása/csatolása.

Az első házasok kedvezménye – a családi kedvezményhez hasonlóan – az Ön összevont adóalapját csökkenti. Az első házasok kedvezménye igénybe vételekor Ön havonta 5.000 forinttal magasabb összegű nettó keresetet kap, a kedvezmény igénybevétele megosztható a házastársak között, de az együttes igénylés esetén is 5.000 Forint kedvezmény vehető igénybe.

Házasságkötést követő első hónap lesz az első jogosultsági hónap a kedvezmény igénybe vételéhez. A kedvezmény legfeljebb 24 hónapon keresztül érvényesíthető. Az első házasok kedvezménye csak abban az esetben szakad meg, ha a házasság időközben felbomlik. Az első házasok kedvezménye a családi kedvezménnyel együtt is igényelhető.

Az erre vonatkozó formanyomtatványt kérje munkáltatójától vagy töltse le interneten keresztül. A kitöltött nyilatkozatot pedig adja le munkáltatójánál.