A stressz ellenszere

A stressz ellenszere

MQ34-blog

A covid okozta félelmek és nehézségek után idén február óta a háború, s a gazdasági válság, valamint az infláció is jelentős (negatív) hatással van mentális stabilitásunkra. Az ebből fakadó stressz, a nem oly biztos jövőkép mára a mindennapjaink részévé vált. Egy cégnek is feladata, hogy segítse és támogassa munkavállalóit ebben a nehéz helyzetben.

A részleteket mindannyian ismerjük, hiszen némi közhellyel élve a csapból is ez folyik, ám tény: a negatív közhangulat és az egymásra rakódó válságok alaposan próbára teszik megbirkózási képességünket, noha a munkahelyünkön talán minden eddiginél jobban szükség van arra, hogy jól teljesítsünk.  A probléma megoldását senki nem tudja biztosan, ám a helyzet kezelése érdekében sokat tehetünk. Egyéni és vállalati szinten is segít megőrizni a stabil mentalitást ugyanis a sport.

Hangsúlyoznunk sem kell, hogy a túlzott munkahelyi stressz hatásai krónikus betegségekhez vezet, ami növeli a betegszabadságok számát, illetve a stressz fokozza a munkavállalók pszichológiai terheit is, ami pedig egyenes út a teljesítmény csökkenéséhez. Ezzel szemben a sport fokozza az általános egészségi állapotot, hiszen nemcsak az izmokat erősíti, hanem megnyugtatja az elmét és javítja az általános közérzetet is.

A testmozgás hatására a szervezet endorfint szabadít fel, olyan vegyi anyagokat az agyban, amelyek enyhítik a fájdalmat és csökkenti a stresszhormonok szintjét. Már napi 20-30 perc testmozgás nyugodtabbá teszi az embereket, s ez a nyugalom a testmozgás után több órával is folytatódik, Ezen felül a cégen belüli közös sport a mozgás pozitív hatásain felül a közösség élményét és a közösséghez tartozást érzését is megadja. Ha úgy érezzük, nem vagyunk egyedül, a problémamegoldó képességünket is sokkal jobban tudjuk használni. A csapatszellem pedig segíti a jó munkamorál kialakítását.

Egy célzott munkahelyi sportprogram tehát az egyik leghatékonyabb eszköz a munkavállalók fittségének és egészségének megőrzésére és fejlesztésére. Megszervezésénél természetesen figyelembe kell venni az egyéni szükségleteket, ám alapjában véve elmondható: a munkahelyi sportprogram segít csökkenteni a hiányzások számát és a fluktuációt, ráadásul hosszú távon javul a munkavállalók teljesítménye, lojalitása és növekszik a profit.

Ugyan némi anyagi ráfordítást igényel, ám a mérhető megtérüléssel járó sportprogramra inkább a fenti szempontok figyelembevételével inkább okos befektetésként szükséges tekinteni, hiszen többszörösen visszatérül a belefektetett összeg.

Meg kell még említenünk, hogy minden sportprogram alapja a vezetői elköteleződés. Érdemes egy csapatot felállítani, ahol elkötelezett kollégák tervezik és felügyelik a programot, de akár egy külsős cég bevonásával hozzá juthatunk a megfelelően képzett elméleti-és gyakorlati tudáshoz. A munkavállalói igények felmérése a növeli a kollégák elégedettségét a programmal, illetve költséghatékonnyá teszi azt.