Sikerrel zárult a Mobil 2017!

Sikerrel zárult a Mobil 2017!

miell_mobil2017_zeg

A szakkiállítást a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban szervezték meg június elején. Sokan voltak kíváncsiak - főként a diákok közül - arra, hogy miként alakulhat a jövő közlekedése, és hogy mit is jelent az „Intelligens Város”!

A BOTI Team az egyik Volvo FH460 kamionjával is megjelent a MIELL Quality-vel közösen, a Tesla szomszédságában felállított stand mellett. Számos látogató be is ült a vezetőülésbe, hogy pár perc erejéig átélhesse, hogy milyen is egy kamionsofőr kilátása a hosszú utak során.

A vasvári székhelyű cégcsoport számára is közvetett lehetőség a Zalaegerszegen közel 40 milliárd forintból megvalósuló beruházás, az a járműipari tesztpálya, amelynek alapkő letétele nemrégiben volt a zalai megyeszékhelyen - a tervek szerint ez az az európai szinten is egyedülálló létesítmény, amely a hagyományos mellett az önvezető járművek tesztelésére és fejlesztésére is alkalmas lesz. Egy másik, 6 milliárd forint értékű projekt keretében pedig logisztikai központ és konténerterminál is létesül az ipari park mellett.

A tesztpálya az önvezető járművek fejlesztése mellet megalapozza, hogy Magyarország váljon az 5G fejlesztések egyik európai központjává, és akár régiós vezető szerepet játsszon az új hálózati technológia és a ráépülő smart-megoldások tesztelésében!

A kétnapos találkozó remek lehetőség volt a MIELL Quality helyszínen lévő munkatársainak a szakmai találkozókra. Több, a térségben található partnerrel, érdeklődővel és potenciális jövendőbeli MIELL csapattaggal volt alkalmuk megismerkedni,  megbeszéléseket folytatni.

A tesztpálya és a logisztikai központ egyaránt ajtót nyitnak Magyarországnak, Zalaegerszegnek, illetve és Miell Quality-nek és a BOTI Team-nek a világra. A jövő már itt van.


GINOP-1.2.1-16-2017-00878