A dinamikusan fejlődő Miell Metal ágazatunk

A dinamikusan fejlődő Miell Metal ágazatunk

Ez a kérdés a balogunyomi Miellnél. Ugyanis a dinamikusan fejlődő cégcsoportunk kinőtte telephelyét, éppen ezért a politikai és a gazdasági élet vezetőitől kértünk tanácsot a "hogyan továbbot" illetően.

A többoldalú egyeztetést a Miell vezetői kezdeményezték, akik válaszút előtt állnak. Mivel kinőttük telephelyünket, ezért a költözés gondolata is felmerült, azonban egy esetleges területbővítéssel, új befektetőkkel, plusz tőke bevonásával tovább tudnánk fejleszteni meglévő üzemünket.
- Valójában nekünk mindegyik megoldás érdekes lehet, legjobban azonban annak örülnénk, ha ennek a területnek a teljes potenciálját ki tudnánk használni - nyilatkozta a frisss.hu-nak Berta Gergely, a Miell cégcsoport értékesítési vezetője.

A Miell tevékenységi köre meglehetősen szerteágazó, egy autóipari szolgáltató cégből nőttük ki magukat mára egy komplett cégcsoporttá. Balogunyom határában jelenleg fémmegmunkálással foglalkozunk, három lézervágó gép alkalmazásával. Az az ipari út, ami a Miellhez vezet komoly feladat elé állítja az autósokat, kamionosokat egyaránt, mivel csak tyúklépésben lehet rajta haladni, hogy a futóművek a helyükön maradjanak. A cég vezetői a balogunyomi önkormányzattal közösen keresik megoldást.
- Egyetértek abban polgármester úrral, hogy a falubeliek igényei is nagyon fontosak, de azt is látni kell, hogy számunkra ez a probléma a bővülési lehetőségünket akadályozza, ezen a bekötő úton csak nehezen megvalósítható a szállítmányozás, de még a kollégák napi munkába járása is. Ugyanakkor az is fontos természetesen, hogy a falu fejlődése megfelelő ütemben történjen. Egy biztos, amennyiben segítséget kapunk a bekötő út rendbetételére, azzal a falu is jól jár, hiszen, ha mi fejlődünk, az Balogunyomnak még több iparűzési adóbevételt jelent a jövőben.

DSC_0038

Az egyeztetésen részt vett Cseri József, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője is.

- Végtelenül optimista vagyok a jövőt illetően, mert olyan fiatalemberekkel találkozhattam ma, akik egy 9 milliárd forintos cégcsoportot építettek fel úgy, hogy egy vasvári családi ház emeleti szobájából indultak el és meggyőződésem, hogy hatalmas jövő előtt állnak. A Miell egy fantasztikus, fiatal vezetőséggel rendelkező, sok lábon álló jövőorientált vállalkozás, amely keresi az utat, hogyan válhatna még nagyobbá, milyen kapcsolatokra, kormányzati, önkormányzati segítségre lenne szüksége ahhoz, hogy a koronavírus-járvány által okozott gazdasági válságot követő szakaszban a kanyarban előzve kilőhessen. Hozzájárulva így az új magyar gazdaság felépítéséhez - fogalmazott lapunknak Szombathely országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: minden jóslat arról szól, hogy egész Európán belül a V4-ek és azon belül is Magyarország lesz az az ország, aki a jó gazdasági válságkezelésnek köszönhetően a leggyorsabban talpra áll és meg is előzi versenytársait, még a nála nagyobbakat is.

Hende Csaba említést tett arról a filozófiai különbségről is, ami az ellenzék és a kormány válságkezelése között tapasztalható. Az ellenzék folyamatosan azt követelte, hogy a kormány növelje a munkanélküli segély összegét és annak folyósítási idejét 3-ról legalább 9 hónapra hosszabbítsa meg, mert az emberek elveszítik az állásukat. - Mi a cégeknek adjuk a pénzt beruházás céljából, hogy meg tudják előzni versenytársaikat. De ezzel együtt a vállalatoknak vállalniuk kell azt is, hogy megtartják, adott esetben növelik a dolgozói létszámot. Ennek köszönhető az a fantasztikus eredmény, hogy 2020 decemberében többen dolgoztak Magyarországon, mint 2019 decemberében, pontosan 4000 fővel - szögezte le Hende Csaba, és mindenkinek a figyelmébe ajánlotta Matolcsy György ma megjelent elemzését, amelyben a jegybank elnöke az ázsiai kistigrisek gazdaságtörténeti útjához hasonlította azt a helyzetet és azokat a lehetőségeket, amelyek kiaknázása előtt régiónk áll.

DSC_0025-1

- Karnyújtásnyira vannak azok a pénzügyi források, amelyek soha nem látott fejlesztéseket tesznek lehetővé, hiszen az Unió 7 éves költségvetésében, illetve az újjáépítési alapban Magyarország számára elérhető források a magyar költségvetési forrásokkal együtt a következő közel 10 éves időszakban mintegy 50.000 milliárd forintnyi fejlesztés végrehajtását teszik lehetővé. Ez a magyar gazdaság történetében példátlan - szögezte le a képviselő és kiegészítette mindezt azzal az úttal, amit az ország 2010 óta bejárt: megduplázódott a gazdaság teljesítménye, az emberek reálbére pedig közel a duplájára emelkedett. Ez a lendület ugyan a járvány miatt megtorpant, kicsit összenyomódtunk, mint az acélrugó, ami várhatóan a közeljövőben ki fog pattanni - vélekedett az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke. Hende Csaba úgy látja, megvan mindaz a szükséges szellemi tőke, az az emberi minőség, ami nélkül pusztán pénzzel nem lehetne gazdasági sikereket elérni. A lehetőségeket meg kell tudni ragadni, és a politika feladat az, hogy ezeket a lehetőségeket megteremtse és összekösse az embereket a lehetőségekkel.

DSC_0060

Forrás: https://www.frisss.hu/kozeletrovat/menni-vagy-maradni?fbclid=IwAR2w7ZthjoB9bJanros7AvvB7FMjtFIJXb0VQqZiX1zSyZlmtTgw95Q9ymI

 


GINOP-1.2.1-16-2017-00878